You are currently viewing Top-5: De største Superliga-indkøb i historien

Top-5: De største Superliga-indkøb i historien

Gennem tiderne har Superligaen budt på mange fodboldhandler. Her går vi helt tæt på de fem dyreste indkøb i ligaen. Superliga-klubberne når ikke de store klubber i de største europæiske ligaer til sokkeholderne, men det betyder ikke, at der ikke er blevet handlet store indkøb i Superliga-regi.

Hver time tikker nye fodbold nyheder om Superligaen ind, og en række af historierne har omhandlet nedenstående fem transfers.

5. Ísak Bergmann Jóhannesson (4,5 mio. euro)

FC Københavns indkøb af den dengang 18-årige Ísak Bergmann Jóhannesson ligger på femtepladsen. Han blev købt i Norrköbing. FCK måtte betale 4,5 millioner euro i transfersum, da handlen blev gennemført tilbage i 2021.

4. Denis Vavro (4,5 mio. euro)

FC København har også sat sig på fjerdepladsen. Her gælder det indkøbet af klubbens tidligere forsvarsprofil, 26-årige Denis Vavro. Han blev købt tilbage i 2022 for 4,5 millioner euro i overgangssum.

3. Pep Biel (5 mio. euro)

FC København er også på spil, når blikket falder på tredjepladsen på listen. Her finder man løvernes indkøb af spanske Pep Biel, der blev købt i den spanske klub Real Zaragoza. Transferbeløbet lød på fem millioner euro for den dengang 22-årige offensivspiller. Biel udviklede sig til en stor profil, og han blev derefter solgt videre.

2. Anders Dreyer (5 mio. euro)

FC Midtjylland får sat deres aftryk på en enkelt handel på denne top-5-liste. Den tegner for indkøbet af Anders Dreyer, der blev købt tilbage hos russiske Rubin Kazan, som de selv solgte offensivspilleren til. Transfersummen her lød på fem millioner euro.

1. Andreas Cornelius (6 mio. euro)

Andreas Cornelius blev for anden gang i historien købt fri af sin kontrakt, så han kunne skifte til FC København. FCK måtte denne gang lægge seks millioner euro på bordet for at sikre sig Corners eftertragtede underskrift. Da de tidligere købte ham tilbage i Cardiff, så betalte de 3,5 millioner euro.