You are currently viewing Top-5: De dyreste Premier League-indkøb

Top-5: De dyreste Premier League-indkøb

Premier League-klubberne har handlet for astronomiske summer, og det er blot en udvikling, der tager til og beløbene bliver dermed kun højere som årene går.

I denne artikel ser vi nærmere på de fem dyreste Premier League-indkøb i historien. Når der konstant kommer nye fodbold nyheder kan det være svært at have overblikket over handlerne. Derfor kan listen herunder skabe et bedre overblik.

5. Harry Maguire (87 mio. euro)

Manchester United kan bryste sig af at stå bag det dyreste indkøb af en forsvarsspiller i Premier League-historien. Det skete, da de købte den daværende 26-årige Harry Maguire i Leicester City. Transfersummen lød på for 87 millioner euro i sæsonen 2019/2020

4. Antony (95 mio. euro)

Manchester United indtager også fjerdepladsen på listen. Det gør de gennem indkøb af Antony, der blev købt i sommeren 2022 af hollandske Ajax Amsterdam. På daværende tidspunkt måtte de betale 95 millioner euro for den på det tidspunkt 22-årige kantspiller.

3. Paul Pogba (105 mio. euro)

Tredjepladsen indtages også af en spiller, som Manchester United har købt. Det drejer sig denne gang om købet af Paul Pogba i Juventus, som United betalte 105 millioner euro for i sæsonen 2016/2017. På daværende tidspunkt var franskmanden 23 år gammel. I Manchester United-trøjen udviklede han sig til en profil for englænderne, som dog måtte se ham forlade klubben på en fri transfer til netop Juventus i sommeren 2022. Det samme skete i 2012, hvor Juventus også hentede Pogba på en fri transfer fra Manchester United.

2. Romelu Lukaku (113 mio. euro)

En anden spiller, der også blev købt tilbage af sin tidligere klub var Romelu Lukaku, som Chelsea FC valgte at betale 113 millioner euro for at købe fri af kontrakten med Inter i sæsonen 2021/2022. Desværre for parterne blev han aldrig den store succes, og derfor valgte London-klubben at udleje ham tilbage til Inter i sommeren 2022 på en etårig lejeaftale.

1. Jack Grealish (117,5 mio. euro)

Jack Grealish er navnet på den spiller, der er den hidtil dyreste spiller, som er blevet indkøb af en klub i Premier League. Manchester City købte Grealish for 117,5 millioner euro for at hente Grealish i Aston Villa i sæsonen 2021/2022. Grealish var på daværende tidspunkt 25 år gammel.