You are currently viewing Tips og tricks: Sådan finder du det perfekte plankebord 

Tips og tricks: Sådan finder du det perfekte plankebord 

Det er i dag svært ikke at have overset plankebordets altoverskyggende popularitet, der har vundet indpas i flere danskeres hjem. Grundet den stigende efterspørgsel er priserne og udbuddet derfor også forøget gevaldigt, hvorfor det kan være svært at finde frem til det helt perfekte plankebord. Læs med, og find det helt rigtige plankebord for dig. 

I og med at alle plankebordende er lavet af særpræget træ, er der ingen af bordende, der er fuldstændig ens, hvilket gør dem ganske unikke. Måden hvorpå et plankebord fremstilles, varierer dog meget fra udbyder til udbyder, og det er derfor væsentligt at gøre op med sig selv, hvilke forventninger man har til udseende, holdbarhed og kvalitet. 

Undersøg udbuddet 

I og med at markedet for plankeborde er i stigende vækst, eksisterer der også et stort udbud. En fordel er derfor at foretage en grundig informationssøgning og undersøge, hvad de enkelte tilbyder. Heraf kan man også danne sig et indblik i de forskellige træsorter og farvenuancer. 

Forelæg et budget 

Prisniveauet blandt de forskellige plankeborde spænder bredt, og man bør derfor ægge et budget og have en klar forestilling om, hvor mange penge man ønsker at investere i sit fremtidige spisebord. Oftest medfølger kvalitet med prisen, og det kan derfor være værd at investere de ekstra hundrede eller tusinde kroner, for et langtidsholdbart kvalitetsprodukt. 

Foretag opmåling 

Det kan være svært alene ud fra et billede at danne sig et overblik over, hvor stort et plankebord reelt er og hvor meget, det kommer til at fylde. Foretag derfor nogle grundige mål, så du ikke pludselig bliver overrasket, når bordet bliver leveret. Flere udbydere tilbyder også skræddersyede løsninger, så man kan få det skåret lige efter ens præcise behov. 

Gør det selv 

Hvis man ikke ønsker at investere en større eller mindre formue i et plankebord, kan man også selv påbegynde projektet og bygge sit eget. Der findes flere vejledende løsninger online, som er nemme at tilgå.