You are currently viewing Sådan vedligeholder du parforholdet under graviditeten  

Sådan vedligeholder du parforholdet under graviditeten  

Børn er en af livets absolutte største glæder. Der findes ingen sammenlignelig følelse med den, man mærker, når et lille menneske begynder at vokse indeni kroppen. Men når man bliver gravid, sker der også alverdens ting på det både fysiologiske og psykologiske niveau, og derfor er det vigtigt, at du både passer på dig selv og din partner.  

Når man er gravid, forandrer kroppen sig, og nogle førstegangsgravide kan have svært ved at acceptere, at kroppen ikke føles eller ser ud som den plejer, og det kan have forskellige former for indflydelse på den enkelte kvinde men også på parforholdet. Så hvordan sikrer du dig, at både dit eget velvære men også dit parforhold vedligeholdelse under en graviditet? 

Tid til selvforkælelse og accept 

Om det er første gang, at du er gravid eller ej, er det enormt vigtigt, at du først og fremmest passer på dig selv. For passer du ikke på dig selv, vil det både præge dit eget humør, og din trivsel men også din partners, og en graviditet skal gerne føles behagelig og vellykket for begge partner. 

Du vil opleve at både krop og sind forandrer sig, hvilket hører med til enhver graviditet. Vi er ganske vist alle forskellige, og derfor vil din graviditet sandsynligvis føles anderledes end din venindes, men tag det bare helt roligt – det er helt normalt.  

Det absolut bedste du kan gøre, er at hvile i dig selv og egen krop, for det nytter sjældent noget at sammenligne sig med andre. Derfor bør du også forkæle dig selv og gøre det, som du har lyst til, og ikke hvad alle andre fortæller dig, at du skal gøre. Måske har du mest lyst til at forsætte dagligdagen, som du plejer, eller måske skal du give dig selv en tur i spa en gang om ugen. Valget er dit.  

Parforholdets forplejning 

Når du først har taget hånd om dig selv, kan du begynde at tænke på dit parforhold. Et parforhold vil for nogle bliver styrket af at gennemgå en graviditet, og andre parforhold vil møde modstand. Selvom der sommetider tegnes et glansbillede af familieforøgelse, kræver det ikke blot tålmodighed, men også stor velvilje fra begge parter. 

Det er vigtigt, at I værner om hinanden også vedligeholder jeres sexliv, selvom der nu vokser et lille menneske inden i din krop. Hvis du og din partner har brug for lidt inspiration til at pifte jeres sensuelle samvær op, kan I eventuelt læse nogle frække fortællinger for hinanden.  

Har du glemt, hvordan du tilfredsstiller din partner og spørger dig selv, hvordan sutter man pik? – så kan du altid finde en masse god læsning online. Et godt sexliv kan være afgørende for jeres parforhold, så hvorfor ikke give det et skud?