You are currently viewing Sådan vælger du de perfekte waders: Neopren

Sådan vælger du de perfekte waders: Neopren

Når du er på udkig efter et par gode waders, er det vigtigt at overveje hvilken type materiale de er lavet af. Et populært materialevalg er neopren. Neopren er syntetisk gummi fyldt med luftbobler, hvilket gør det meget fleksibelt og superisolerende. Dette gør neopren til et fremragende valg til waders, da det holder dig varm selv i koldt vand. Desuden er neopren et billigt materiale, så neopren waders koster ikke ret meget.

Neoprens funktionalitet
Neopren bruges ofte til waders, fordi det er let at have på og letvægtsmateriale. De er også normalt behagelige, selv i koldt vejr. Hvis du vil have dine waders til at være vandtætte og åndbare på samme tid, er neopren en god løsning for dig! Der findes to hovedtyper: foret eller u-foret (nogle gange omtalt som “skin”). Foret neopren har et ekstra lag isolering på indersiden, som hjælper med at holde vand ude, mens det stadig tillader sveddamp fra din krop at trænge igennem, når du har dem på – det gør dem perfekte, hvis der har været kraftig regn for nylig, eller hvis de lige er blevet våde efter at være blevet skyllet op på kysten af bølgerne. U-foret neopren waders har ikke andet lag, og derfor er de ikke så vandtætte, men mere åndbare – perfekt, hvis du planlægger at opholde dig i varme eller fugtige klimaer.

Tag et valg
Uanset hvilken type neopren wader du vælger, skal du sørge for at få den rigtige størrelse. De skal ikke være for stramme og snærende, og de skal heller ikke være for løse, så du kan snuble. Waders, der sidder godt, vil hjælpe dig med at holde dig varm og sikker, mens du er ude at fiske.

Vi håber, at du er mindre i tvivl efter at have læst denne artikel og at du nu er klar til at fiske!