You are currently viewing Sådan forebygger du skader og ømme muskler

Sådan forebygger du skader og ømme muskler

Mange mennesker døjer med ømme muskler og måske endda skader. Begge dele kan skyldes flere forskellige ting men hænger ofte sammen med vores livsstil og den måde, vi bruger vores krop på. Her i artiklen ser vi på tre indsatsområder, du kan bruge, hvis du gerne vil forebygge disse ubehageligheder. 

Det er naturligvis en mulighed at få behandling hos en professionel massør eller behandle sig selv med f.eks. massagepistol, men forebyggelse er nu engang bedre end helbredelse, så læs med her og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at forebygge. 

Sid og stå ordentligt 

Noget af det vigtigst du kan gøre for at passe på din krop og dermed undgå skader, smerter og ømme muskler er at være opmærksom på at sidde ordentligt. Rigtigt mange mennesker arbejder i dag på kontor, og desværre sidder mange ikke korrekt på deres stol, som måske heller ikke er korrekt indstillet. Både bord og stol skal være justeret til den enkelte. Vær også opmærksom på ikke at stå og hænge i den ene hofte, når du f.eks. står og taler med nogen eller venter på bussen. Stå med vægten ligeligt fordelt på begge ben og stå på hele fodsålen. 

Dyrk motion 

En sund krop er en krop, der dyrker motion og bliver holdt i form. Sådan vedligeholder du dine muskler og din fleksibilitet, begge meget vigtigt i forhold til at skåne sig selv for skader og andet. 

Lav øvelser 

Ud over konditionstræning kan det også hjælpe dig at lave regelmæssige øvelser for at styrke og løsne muskler og at øge din fleksibilitet, så din krop ikke så let kommer ud i noget, der for den er ukendt og derfor kan medføre smerter og ømme muskler. 

Med disse tre tips er du godt rustet til at undgå myoser, sammenfiltrede muskler og dertil førende smerter.