You are currently viewing Sådan finder du billigere forsikringer uden at gå på kompromis

Sådan finder du billigere forsikringer uden at gå på kompromis

Forsikring er til for ikke at bruge dem, men særdeles nyttige når først uheldet er ude.

Desværre er forsikringer ikke gratis og det kan være svært at finde billige forsikringer når man både ejer hus, bil og ønsker at have en livsforsikring for at sikre sin familie økonomisk, hvis man ene og alene står for det økonomiske derhjemme.

Men ligger fejlen hos forsikringsselskaberne? Er det de som gør at forsikringer er så dyre eller har man måske ikke lagt nok tid og energi i at undersøge markedet, finde de bedste tilbud og billigste selskaber som dækker ens behov, ikke mere eller mindre?

Tjek dine forsikringer

Før du får de 3 gode råd til valg af forsikring, så vil vi anbefale at du tjekker at dine nuværende forsikringer faktisk dækker dine behov – hvis ikke, så skal du gøre op med dig selv, hvilke behov du har til dine forsikringer og et forsikringsselskab.

3 gode råd til dig som føler du har dyre forsikringer

Gode råd hænger ikke på træerne, men her skal du få 3 gode råd, der kan være livsredende og muligvis spare dig for hundred- hvis ikke tusindvis af kroner om året – helt gratis!

1. Tjek din dækning

En ting er at få billigere forsikringer, en anden ting er at sørge for at man faktisk er dækket godt nok hvis uheldet skulle være ude. Derfor er første du burde gøre er at tjekke at du er ordentlig dækket.

Dette kan du gøre på flere forskellige måder, den enkleste og hurtigste er selvfølgelig at kontakte dit forsikringsselskab og få en gennemgang af dine forsikringspolicer sammen med dem. På denne måde kan du få besvaret de spørgsmål du måtte have undervejs som i gennemgår policen og du vil stå tilbage med svar og muligvis ønske om ændringer til dine forsikringer således du er dækket efter dine behov.

2. Tjek prisen på forsikring

De fleste er fuldstændige ligeglade med hvilket forsikringsselskab de har, men de færreste er tilfreds med det de må betale og derfor kan det være smart at undersøge markedet for at se om det kan lade sige gøre at få en billigere forsikring som dækker det samme (eller mere).

Forsikringer er nemlig et vanskeligt marked at gennemskue, men et sted hvor mange kan spare stort, uden det påvirker forsikringspolicen eller dækningen når og hvis uheldet er ude.

3. Saml dine forsikringer

Undervejs i livet sker der ting, pludselig køber man bil og får måske forsikring igennem bilforhandleren, herefter køber man måske hus og får indbo- og husforsikring igennem ejendomsmægleren og pludselig står man med 2, 3 eller 4 forskellige forsikringsselskaber, dette kan være svært dårlig set fra et økonomisk standpunkt, da de fleste forsikringsselskaber tilbyder samle-rabat.

Samle-rabat er en ekstra rabat du kan få, når du vælger at samle alle dine forsikringer i ét og samme forsikringsselskab. Årsagen til den ekstra rabat er, at forsikringsselskabet tjener penge ved at have dig som kunde, og til trods for du måske betaler dem mindre på nogle af forsikringerne, så tjener de mere ved at levere alle dine forsikringspolicer, fremfor bare 1 eller 2 af dem.

Følg med på dine forsikringer

Vi nævnte godt nok kun 3 gode råd, men du skal få et ekstra.

En af de ting de fleste glemmer, er at følge med på de der kedelige e-mails som kommer ind, enten fra banken med ændringer i renten eller fra forsikringsselskabet med ændringer i deres vilkår, betingelser eller i din forsikringspolice – men dette er en stor fejl.

Som forbruger og ydelsesmodtager i form af forsikringspolice, så er det dit ansvar at følge med når forsikringsselskabet gør ændringer og du gør klogt i at følge med når du får beskeder eller e-mails fra dit forsikringsselskab om ændringer, i værste fald kan det koste dig dyrt den dag hvor uheldet er ude, hvor du måske troede du var dækket, men pludselig er du det ikke længere.