You are currently viewing Online kommunikation – Sådan færdes du sikkert på nettet

Online kommunikation – Sådan færdes du sikkert på nettet

Kommunikation er i dag noget, der i høj grad også finder sted på nettet. Mange danskere arbejder fx hjemmefra, hvorfra man så kommunikerer med arbejdspladsen via computeren. Derfor er det enormt vigtigt at kunne kommunikere sikkert online. Det kan du blive klogere på her!

Når vi taler om kommunikation, taler vi om langt mere end “bare” kommunikation ansigt til ansigt. I dag bruger vi i bred udstrækning internettet til at kommunikere, og det gælder også i vores arbejdsliv. Befinder man sig meget online – og transporterer man meddelelser fra A til B – er det vigtigt, at kommunikationen foregår sikkert.

Sådan undgår du, at de forkerte får fingre i dine data

I takt med at cyberspace bare vokser og vokser, gør cyberkriminalitet det desværre også. Derfor er cybersikkerhed super vigtigt. Her kan du med fordel benytte dig af VPN for at beskytte dine data. Du kan faktisk gøre det ganske gratis, hvilket du kan læse mere om her.

Arbejder du hjemmefra, kan det være en god idé at få VPN for at beskytte din virksomhed. Det er nemlig meget uheldigt, hvis hackere får adgang til vitale oplysninger om virksomheden gennem din enhed.

Er I mange, der arbejder hjemmefra, er der pludselig mange forskellige enheder og netværk, som kan angribes for at få adgang til virksomhedens data. Derfor er det en rigtig god idé at få VPN, som kan være med til at beskytte personfølsomme oplysninger.

Hvad er VPN?

VPN er kort for “Virtual Private Network”, og det er et netværk, som du kan gå på som alternativ til andre internetforbindelser. Din VPN-forbindelse er privat og fungerer sådan, at dine aktiviteter på internettet bliver skjult for andre.

Man kan også beskrive det sådan, at du bliver “usynlig” på nettet. Det gør det umuligt for hackere og folk, med onde hensigter, at trænge ind på dit netværk og få adgang til dine oplysninger. Derfor er VPN med til at forbedre din cybersikkerhed.

Det er også meget gavnligt, hvis du vælger at arbejde fra en offentlig café eller lignende. Trådløse netværk på sådanne steder udgør nemlig nogle af de største risici for at blive hacket. Det er velkendt, at hackere opretter “snyde” forbindelser, som du kan blive lokket til at logge på.

Logger du på disse netværk, risikerer du at få stjålet vigtige oplysninger. Alt fra adgangskoder til sociale medier, e-mail og netbank bliver stjålet på denne måde, og det kan være en rigtig dyr og træls oplevelse. Har du VPN, kan du imidlertid logge på dette netværk i stedet for det trådløse netværk på det offentlige sted. Det vil sikre dine data i langt højere grad.

Fordele og ulemper ved online kommunikation

På mange måder er det enormt smart, at vi er i stand til at kommunikere ved hjælp af internettet i dag. Det har givet mange danskere en mere fleksibel hverdag, hvor det er muligt at arbejde hjemmefra, og på sociale medier kan vi dele viden og overbevisninger vidt og bredt.

Der er altså mange fordele ved online kommunikation. Nogle ulemper kan være, at det kan være svært at få alle nuancer af kommunikationen med, fordi man primært kommunikerer på skrift. Online kommunikation kan hurtigt misforstås, og derfor er det så meget desto vigtigere, at man gør sig umage med at formidle sit budskab og sin intention – privat som i arbejdslivet.