You are currently viewing Når livet går sin gang – Bedre kommunikation som pårørende

Når livet går sin gang – Bedre kommunikation som pårørende

Igennem livet bliver man ældre. Det er desværre sådan det er at være til. Det er ikke en nem rejse at ældes, og det er heller ikke nemt at være vidne til som pårørende. Når ens familie, for eksempel bedsteforældre, forældre eller anden relaterede måske får nogle helbredsproblemer med tiden, så kan det til tider være en udfordring at kunne støtte dem bedst muligt med hjælp. Læs med her.

Sæt dig ind i deres sted

Først og fremmest er det vigtigt at have den rette kommunikation. Hvis vedkommende, som lige pludselig skal have mere hjælp til nogle ting i livet, bare bliver mere eller mindre påduttet nye hjælpemidler og informationer om den hjælp de skal have, så kan det påvirke personen negativt.

Man skal huske at når man skal kommunikere med en som har brug for hjælp, at man viser empati. Vedkommende har ikke det ikke nemt, og måske skal han eller hun, lige pludselig acceptere en ny livssituation. Man bør prøve at forstå personens situation og lytte til deres behov og ønsker. Hvis I skal blive enige om, hvordan vedkommende bedst kan støttes og hjælpes, så er det vigtigt, hvis behov der skal tages hensyn til.

En ny situation som man skal acceptere

Der kan være behov for ekstra til hjælp til mange ting i livet, herunder dagligdagsting, som nu er blevet besværlige. Nogle mennesker, lider for eksempel af inkontinens, når det bliver ældre. Dette er ikke en sjov situation for den berørte, som kan være påvirket af det. Derfor kan man som pårørende tage en snak om mulighederne for eksempel tena bleer.

Der findes mange hjælpemidler, som kan gøre nogle ting nemmere. Både derhjemme og når man er udenfor. Hvis vedkommende, som er blevet dårligere, bliver hæmmet i aktiviteter i hverdagen, så kan hjælpemidler måske forbedre situationer.

Hjælpemidler i hverdagen

På grund af funktionsnedsættelse kan gøremål i hverdagen, som at spise, tage bad og gå på toilettet bliver en stor udfordring. Her kan det for eksempel gøre tingene lettere med støttegreb på badeværelset, skridsikre måtter eller en toiletforhøjer. Det er selvfølgelig individuelt, hvad der er behov for, men som pårørende kan man støtte om disse muligheder.

Er vedkommende gangbesværet, kan det måske påvirke i sådan en grad, at han/hun ikke rigtigt kommer rundt mere. Og det er vigtigt at bevæge sig, for at holde kroppen i gang. Her kan det muligvis være relevant med en rollator. Hvis man er gangbesværet, så er man typisk bange for at falde, og specielt hvis det er sket før. Med en rollator, kan man få støtte til begge hænder, og måske endda genoptage nogle aktiviteter i livet. Det handler om at støtte op om vedkommendes funktioner og bibeholde dem, sådan at han/hun kan klare sig selv bedst muligt.

På livetsomsenior.dk kan man finde et stort udvalg indenfor hjælpemidler til både indendørs og udendørs. Man kan blandt andet også finde ergonomiske sko, fleksible lænestole og masser af udstyr til køkkenet, badeværelset og meget mere.