You are currently viewing Meditation for nybegyndere

Meditation for nybegyndere

Meditation er videnskabeligt bevist til at give gavnlig effekt på flere forskellige områder af vores sundhed og trivsel. Alligevel har mange svært ved at komme igang og få implementeret meditation som en del af deres hverdag.

Hvad er meditation

Meditation er i sagens kerne et element af tankefravær. Det vil sige, en fysisk tilstand, hvor der i en kortere eller længere periode, fokuseres indad og ud af tankevirksomheden.

Det lyder ganske abstrakt og for mange er meditationen også ufravigeligt en svær opgave, som ikke ligger lige til højrebenet i vores postmoderne samfund, med tusindvis af stimuli og konstante sanseindtryk.

Netop derfor er meditationen dog vigtigere end nogensinde før. Mennesket er egentlig slet ikke bygget til at tage imod de mange indtryk, og stresskurven er da også lodret opadgående.

Og derfor er det essentielt, at finde en sund balance, med en modpol såsom meditation og mindfullness, som kan bringe os ud af stress farezonen.

Hvordan kommer du igang?

Men hvordan kommer du så egentlig igang med at meditere? Jo, du indlægger såmænd en pause, hvor du bevidst afholder dig selv fra stimuli.

Det kan gøres på mange måder, og er du nybegynder, kan du allerede komme igang med din første meditation idag. Du behøver ikke at rejse til Thailand eller Bali for at komme igang med at meditere.

Et godt sted at starte er eksempelvis ved at finde et roligt sted, uden forstyrrelser og tænde for et stearinlys. Kig på flammen de næste 10 minutter og forsøg at bremse tankevirksomheden, når den banker på, ved igen at rette fokus med flammen. Sæt et ur, så du ikke bliver distraheret af hvornår du skal stoppe igen.

Du kan også vælge at lave en guidet meditation, gennem en app som kan sætte dig igang. Disse guidede meditationer består typisk af en beroligende stemme og et tilhørende lyddesign, som gør det lettere at finde fokuspunktet og forblive i tilstanden gennem hele meditationen.

Tag din meditation til next level

Hvis du allerede er igang med at meditere, eller hurtigt vil finde dig godt tilpas med ovenstående, så kan du med fordel have gavn af at udvikle din meditationspraksis, så du kan få endnu mere ud af den.

Det kan du eksempelvis gøre med krystaller. Ametyst er en krystal der kan hjælpe os med at finde indre ro og klarhed, hvorfor den er en af de mest populære krystaller til formålet overhovedet.

Afhængig af hvilken krystal du vælger, kan du eksempelvis have krystallen i hånden, placere den på dit tredje øje eller bære den som smykke.