You are currently viewing Kommunikationsfaget har mange retninger 

Kommunikationsfaget har mange retninger 

Kommunikation er blevet en efterspurgt uddannelsesretning, og rigtigt mange mennesker er ansat i denne branche. Når man har færdiggjort sin uddannelse, skal man beslutte sig for, hvilken vej indenfor faget, man vil gå. Her dykker vi ned i nyhedsformidling, så læs med og få mere at vide, hvis du overvejer om det kan være noget for dig. 

Der findes flere forskellige typer medier indenfor nyhedsformidling, herunder online nyheder. Norske nyheder på nettet kan være værd at undersøge, når man overvejer om online nyhedsformidling er det, man skal vælge. Lige som i alle andre lande bringer de norske online nyhedsmedier historier om alt, hvad der rører sig i hele landet og ofte også udlandet. Svenske nyheder på nettet kan man overveje, hvis man har svært ved at forstå norsk. 

Bliv graver eller nyhedsoplæser 

Det er dog ikke alle, der synes at online nyhedsformidling er spændende nok, og hellere vil være med til at skabe nyhedsudsendelser på TV. Her er der flere forskellige muligheder, eksempelvis kan man blive researcher eller graver, og her er der tale om dem, der arbejder bag kulissen med at finde de gode historier og lave undersøgende journalistik. 

Hvis man gerne vil være med helt fremme, hvor det sker, kan man overveje at blive nyhedsoplæser, men her er der ofte tale om journalister. Selvom man kan sige, at kommunikation og journalistik har mange krydsflader, er det ikke det samme, og hvis der er tale om at skulle interviewe eksempelvis politikere om en aktuel situation, er det journalistvejen, man skal gå. 

Nyhedsformidling kan også foregå på et mindre plan som eksempelvis i en privat eller offentlig virksomhed, hvor man kommunikerer nyheder fra virksomheden ud til medarbejdere, kunder, investorer eller pressen. Rundt omkring i virksomhederne har det allerede i en del år været almindeligt at have kommunikationsfolk ansat, og der ses i øjeblikket en stigning i denne tendens.