You are currently viewing Kommunikation i det moderne parforhold 

Kommunikation i det moderne parforhold 

I et moderne samfund skabes moderne parforhold. Selvom at tiden for ligestilling, og en friere tankegang omkring maskulinitet og femininitet er lige nu, ses der alligevel en højere skilsmisserate end nogensinde før. Har det egocentrerede fokus, gjort at vi har givet op på kærligheden og tyer vi for hurtigt til adskillelsen, fremfor at arbejde på forholdet og åbne vores indre for vores partner? Kommunikationen i det moderne parforhold er på mange måder mere kompliceret end nogensinde før, og det vil vi her dykke lidt længere ned i. 

Leverpostejshverdagen, er det vi kalder den dagligdag som med tiden fylder så meget af vores liv, men som mange mennesker frygter og løber fra. Hvad gør det ved os når alle vil leve et vildt og begivenhedsrigt liv, med mange penge, en god karriere, den perfekte familie og alt det der hører til? I jag og stress for at opnå alt det som samfundet fortæller os at vi skal opnå, glemmer vi hinanden og mister os selv, og når hverdagen alligevel får leverpostejstendenser, falder vi fra hinanden, udmattede efter at have løbet og løbet hele livet efter et liv som vi ikke længere kan identificere os med. 

Snakker vi egentlig virkelig med hinanden? 

Kommunikation har aldrig været nemmere, og alligevel er det et begreb som stadig nævnes og som der alligevel er mangel på i vores relationer med hinanden. Sociale medier og den teknologiske udvikling gør at vi altid er tilgængelige, men hvornår er vi egentlig følelsesmæssigt tilgængelige for dem som virkelig betyder noget?  

Manglen på kommunikation i det moderne forhold er uden tvivl en af årsagerne til at vi ser så mange skilsmisser i nutidens Danmark. Vi glemmer at snakke med hinanden om de ting, som påvirker os og vores hverdag. Det kunne fx være familiens lån, som løber løbsk, mens I er uopmærksomme. Hvis I har brug for gode råd til dette, kan I se mere på Jubii.dk. Det kan også være vigtigere ting som følelser og værdier. Når kommunikationen imellem partnere går tabt, tillader vi at følelser som vrede, sorg, bitterhed, jalousi og usikkerhed at overskygge den følelse som i realiteten binder os allesammen sammen. Nemlig kærlighed.