You are currently viewing Køb aktier på etoro

Køb aktier på etoro

Når man begynder at snakke aktier og investeringer, vil der altid være nogle som straks ser det negative, og kun tænker på at man kan tabe penge, fordi man ikke selv er herre over andet end at man kan investere i forskellige firmaer, og så enten taber man, eller vinder penge.

Og det samme var beskedent til mig, da jeg begyndte at spørge folk omkring mig til råds.

Hvilke platforme brugte de, hvor meget investerede de for, hvad kostede det, hvad med SKAT, hvordan trækker jeg pengene ud, jeg havde et hav af spørgsmål, og en gang imellem fik jeg et svar jeg kunne bruge, men ofte fik jeg bare ” hold dig væk fra det” ” det er du ikke klog nok til” og det ville jeg ikke acceptere.

Så Jeg begyndte at læse om aktier, melde mig ind i Facebook grupper og følge med i hvad andre havde af spørgsmål og hvilke svar de fik, læsebøger om aktier, handlemåder, forskellige landes skatteregler, og stille og roligt begyndte jeg at få mere viden, mere kendskab til fald grupper, mere kendskab til aktier, fonde og investeringer i det hele taget.

Skat

En af de helt store emner er SKAT, og hvor meget man skal betale ved fortjeneste. Ved handel på de amerikanske børser, er vi i Danmark så heldige, at der er lavet en dobbelt skatteaftale med USA.

Hvis man har en fortjeneste på op til ca 57.200dkkr i 2022, bliver man beskattet med 27%. de 27% fordeler sig på 15% til Usa og de resterende 12% til Danmark. Hvis man en fortjeneste der overstiger 56.000dkkr. stiger skatten til 42%, hvor de 15% er til USA, og de 30% ryger til Danmark.

Hvis man derimod har tabt på sine aktier, kan man få et fradrag for det over sit skattekort.