You are currently viewing Jagtradioer – Perfekt til jagt og outdoor-aktiviteter

Jagtradioer – Perfekt til jagt og outdoor-aktiviteter

Hvis du er en jæger, eller bare elsker at være ude i naturen, så kender du måske allerede til de fordele, der er ved at have en jagtradio. De bedste af disse apparater kan nemlig bruges til meget mere end blot at holde kontakten med resten af gruppen. I dag er det avancerede 2-vejs kommunikationsapparater med lang rækkevidde, klar lyd og modstandsdygtige overfor al slags vejr.

Hvorfor købe en Jagtradio?

Jagtradioer er generelt meget robuste og har de mest nødvendige funktioner, såsom vibrations indstilling for indkommende opkald. Mange har “privat koder” som filtrerer opkald fra andre jagthold fra og som forhindrer aflytning af samtaler af uvedkommende.

Det er dog ikke kun disse funktioner, der gør en jagtradio attraktiv. Under jagten bruger de fleste jægere vibration så man ved at der er en anden på linjen, så man ikke skræmmer dyrene væk.

Mange jagtradioer har også indbygget SOS-knap, som sender meddelelse til resten af gruppen i nødsituationer. Dette giver et ekstra lag af sikkerhed ud over den normale mobiltelefon der kan bruges til at ringe 112.

Nogle modeller har endda kompas i opslagbogen, hvilket er en rigtig god funktion for enhver jæger på eventyr i det danske landskab – specielt om natten!

Vedligeholdelse af jagtradio

En anden vigtig faktor. Generelt bør man vælge en jagtradio som har genopladelige batterier, så du ikke hele tiden skal have nye med på jagten. Man kan købe ekstra batterier, så du altid kan gennemføre din jagt uden forsinkelser eller at strøm svigter i dit radioapparat.

Det er også vigtigt at vælge et apparat der har displayet med baggrundsbelysning så du altid kan se hvad det viser, uanset om det mørkner eller lyst. Nogle af de billige modeller vil gerne spare på strømforbruget og slukker for displayet når den ikke bruges, men dette er generelt begrænset til meget billige jagtradioer.

Når man er ude i naturen er det oplagt at bruge sin egen smartphone som kommunikationsværktøj. Dette kan dog hurtigt vise sig problematisk, da de fleste ikke har signal i skovene, så vi anbefaler stærkt en radio til jagt!