You are currently viewing Hvad skal du kigge efter, når du skal tage et lån?

Hvad skal du kigge efter, når du skal tage et lån?

Det kan godt virke skræmmende at stå overfor at skulle tage et lån. Der er mange regler og tal, man bør være opmærksom på, og naturligvis har man altid en interesse i at finde den billigste løsning. Men hvis man ikke har stort kendskab til lånenes verden, er det nemmere sagt end gjort. Derfor får du her et par tips, der kan klæde dig bedre på, inden du tager et lån. 

Hvad kommer lånet til at koste dig? 

Du har sikkert en idé om, hvor stort et lån, du har brug for, og måske har du også en fornemmelse for, hvor lang tid det vil tage dig at betale det tilbage. Men der er mange andre tal involveret, når du kigger på lån. Hvad er ÅOP for eksempel? 

ÅOP er netop et af de tal, du bør være ekstra opmærksom på, da det fortæller dig, hvad du faktisk kommer til at betale for dit lån. ÅOP står nemlig for Årlige omkostninger i procent, og giver dig den faktiske årlige “pris” for dit lån. Det er altså, hvad du kommer til at betale i renter, stiftelsesomkostninger og gebyrer udgjort som en procentdel af lånebeløbet. Hold derfor øje med ÅOP, når du sammenligner lån. 

Find den rette type lån til formålet 

En hurtig søgning på internettet vil vise dig, at der er mange forskellige typer af lån på markedet, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken man skal vælge. Her kan det dog være en hjælp at forstå, at mange forskellige navne faktisk dækker over den samme form for forbrugslån. Der kan dog være stor forskel på renter alt efter typen, så pas på, at du ikke snyder dig selv ved at vælge et lån, der er unødvendigt dyrt. Er du for eksempel på udkig efter at for overblik over din eksisterende gæld, kan et samlelån være et godt valg.