You are currently viewing Guide til træningsbælter: Giv dig selv mere styrke og stabilitet

Guide til træningsbælter: Giv dig selv mere styrke og stabilitet

Et vægtløftningsbælte er et vigtigt stykke udstyr for alle, der ønsker at løfte tunge vægte. De giver støtte omkring mave- og rygmusklerne, hvilket kan forbedre din præstation under træningen. I denne guide vil vi komme ind på vægtløftningsbælter og hvordan du vælger det rigtige for dig. Vi tager også et kig på nogle af fordelene ved at bruge et bælte under vægtløftningspas.

Hvad er de lavet af?
Udtrykket “vægtløftningsbælte” henviser til enhver form for rem, der går rundt om taljen, uanset om den har et spænde eller ej. Bælter kan være fremstillet af læder, stof eller plastik, og der findes mange forskellige stilarter. De mest almindelige typer omfatter: Læderbælter med en enkelt spids og to huller (også kaldet styrkeløftbælter), bælter med dobbeltsidet velcro.

Giv dig selv maksimal stabilitet
To tænder på hver side af kroppen giver maksimal støtte, når du løfter vægte; tre tænder pr. side giver endnu mere stabilitet, men kan give ubehag ved længere tids brug. Nogle vægtløftere foretrækker at bruge fire små huller i stedet, fordi det giver dem mulighed for at justere stramheden efter behov i løbet af deres træningspas.

Når du har valgt det rigtige bælte til dine behov, er det tid til at begynde at bruge det! Her får du et par tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit træningsbælte:

• Brug dit bælte under alle tunge vægtløftningsøvelser, herunder squat, dødløft og overhead presses.

• Sørg for, at bæltet er stramt nok, så det ikke bevæger sig rundt, mens du løfter vægte.

• Hold dine mavemuskler trukket indad mod bæltet under alle løft. Dette vil hjælpe med at aktivere kernemusklerne og give mere støtte, når du løfter vægte.

• Træk vejret normalt, mens du har bæltet på. Hvis du holder vejret, kan det medføre spændinger i mave- og rygmusklerne, hvilket kan føre til skader.

Du kan læse mere omkring vægtløftningsbælter her.