You are currently viewing Giv hjernen en pause med fysisk aktivitet

Giv hjernen en pause med fysisk aktivitet

Arbejde i kommunikationsbranchen kræver en hel del hjerneaktivitet, og det kan være stressende for både krop og sind. En god måde at komme ned i kroppen og få en pause på, kan være at dyrke fysisk aktivitet. Læs med her og giv hjernecellerne fri! 

Vores moderne og civiliserede verden er i høj grad bygget op om sprog, og det gælder også for en ansat i kommunikationsbranchen. Konstant bryder vi vores hjerner for at finde de rette formuleringer og argumenter, der kan sælge produkter og formidle budskaber. 

Det er der overhovedet ikke noget forkert i, men af og til kan vi glemme, at vi også har en krop. Og faktisk fungerer vores hjerner meget bedre, når vi er fysisk aktive. Fysisk aktivitet – eller sågar at hygge sig med lidt fodbold eller håndbold på tv – kan få os ned i kroppen, så de små grå kan få en velfortjent pause. 

Ud på grønsværen og dyrk de primale fællesskaber 

Det kan gøre underværker for både vores stressniveau, vores velvære og vores effektivitet på arbejdet, at komme ud og dyrke noget motion. Fodbold kan være en god aktivitet, fordi det ofte er udendørs, så vi også får lys og luft. 

Holdsport er også en måde at være sammen på, der adskiller sig fra vores travle arbejdsliv i kommunikationsbranchen. Det kan godt være, at man skal løbe hurtigt på fodbold- eller håndboldbanen, men man behøver ikke at stresse hjernen.  

Tværtimod får vi lov at være sammen på en mere primal og oprindelig måde, og det kan skabe meget glæde at have fællesskaber, der er baseret på fysisk, snarere end verbal kommunikation. Når alt kommer til alt, er vi jo kroppe af kød og blod, og ikke kun tænketanke og snakkechatoller.  

Brug kroppen foran TV’et 

Dyrker du ikke sport, men kunne du alligevel godt tænke dig at komme lidt ned i kroppen, kan et afslappende alternativ være at se sport på TV. Det lyder måske fjollet, men faktisk er vi mennesker så empatiske væsener, at vi har det med selv at aktivere musklerne, når vi ser vores sportsidoler gøre det i fjernsynet. 

Hermed ikke sagt, at en god kamp i fjerneren kan erstatte fysisk motion – det ville vist være ønsketænkning! Men generelt kan det være godt for os og vores aktive hjerner at beskæftige os med noget, der handler om kroppen. Når du ser sport på fjernsynet, får du en pause fra vores verbale verden, og det er sundt at tage en pause fra sproget og komme ned i kroppen en gang imellem.