You are currently viewing Find afkobling i en stressende hverdag

Find afkobling i en stressende hverdag

Mange af os specielt, hvis man arbejder i en højtempo branche som mediebranchen, har en stressende hverdag, hvor man får behov for at koble helt af. Men hvordan skal man gøre det? Der findes flere forskellige mekanismer. Her kan du læse lidt om nogle af dem.

Ikke alt fungerer for alle

Det er vigtigt at notere sig, at det ikke er alt, der fungerer for absolut alle. Derfor kan man med fordel prøve lidt forskellige mekanismer, og se om der ikke er noget, der virker – enten med det samme eller på sigt.

God afkobling kan gøre underværker, men først skal man sørge for at der er nogle grundlæggende ting på plads. Hvis du ikke opfylder disse, så er det svært at koble helt af. Det første handler selvfølgelig om god søvn. Det er alfa og omega at få god søvn og ikke mindst nok søvn, hvis man gerne vil stresse ned og få ro i en stressende hverdag. Kroppen skal nemlig have god tid til at hvile og forny celler over natten gennem dyb søvn.

Det andet handler om spisevaner. Regelmæssige måltider og fokus på et sundt kosthold, er nemlig også essentielt, hvis man gerne vil få kroppen ned i stressniveau og koble mere af. Der er altså nogle helt grundlæggende ting, der skal være på plads, for at man kan begynde at få sin krop ned i gear og stresse ned. Men lad os se på nogle forskellige afkoblingsteknikker.

Invester i god massage

God massage kan løsne op i muskelknuder i ryggen og få spændinger ud af kroppen på en måde, som vi har svært ved selv at klare. Man har brug for stimulans fra nogen, der kender sit håndværk for at det skal have den ønskede effekt. Det er dog ikke nødvendigt at gå til en professionel massør flere gange om måneden eller året. Man kan faktisk også bare investere i en god massagestol.

En god massagestol kan blive et tiltrængt og velkomment værktøj for at koble helt af efter en lang arbejdsdag. Det giver også et pusterum i hverdagen, hvor man kan lave noget, der er udelukkende baseret på krop og afslapning.

Pusteøvelser og hjemmetræning

Sammen med massage, kan man sagtens introducere pusteøvelser og hjemmetræning som pilates og yoga, som gør din krop stærkere og mere smidig, og dermed også lidt mere modstandsdygtig overfor muskelknuder og stress, der sætter sig i kroppen.