You are currently viewing <a></a>Erhvervskonti: Få styr på al vigtig information

Erhvervskonti: Få styr på al vigtig information

Danske virksomheder skal i de fleste tilfælde have deres egen erhvervskonto. Det lyder som en meget nem ting at håndtere. Man skal vel bare ned i banken og oprette en konto, ligesom man gjorde da man oprettede sin personlige konto. Ikke? Det er desværre ikke så simpelt, og derfor har vi lavet denne lille guide, hvor vi forklarer dig om de vigtigste ting om erhvervskonti (flertal for erhvervskonto).

Derfor skal man have en

Der kan være mange gode grunde til at have sådan en konto, men den vigtigste er nok, at det er et krav fra Erhvervsstyrelsen i mange tilfælde. Hvis du har et selskab, så skal du have en konto i dit selskabs navn, og du kan dermed ikke bruge din egen personlige konto. Teoretisk set kan du godt modtage penge på din personlige konto, men der er en masse konsekvenser forbundet med dette. Det er derfor ikke tilladt (af din bank blandt andet) og ikke anbefalet at gøre.

Derfor kan det være svært at få en

En erhvervskonto er ikke “a walk in the park” at få for alle virksomheder. Har du en stor, gammel eller veletableret virksomhed, så vil bankerne gerne have dig som kunde og kommer nok til at give dig bedre vilkår end alle andre. Men hvis du læser denne artikel, så har du nok ikke en virksomhed som beskrevet foroven.

Bankerne skal følge en masse regler, og derfor skal de tjekke din virksomhed igennem, inden de kan og vil tilbyde dig en konto. Problemet her er, at der ikke visser brancher, som bankerne overhovedet ikke vil røre. Prøv at kigge på forskellige grupper på Facebook, og så kommer du til at se, at dette er et stort problem. Nogle prøver at få en lov igennem, der tvinger bankerne til at tilbyde en eller anden form for erhvervskonto til danske virksomheder.

Mange søger i udlandet

Man er dog ikke begrænset til at søge om en konto i en dansk bank. Mange med de ovenstående problemer søger derfor efter en konto i udlandet. Dette er oftest meget billigere og nemmere. Derfor kan man overveje, om det ikke er en bedre løsning, hvis man står med ovenstående problemstilling. Du skal dog vide, at der er nogle ekstra ting, som du skal gøre for at få din udenlandske erhvervskonto til at spille hundrede procent sammen med forskellige danske services – det er dog ikke umuligt.

Tjek ovenstående hjemmeside ud for at finde en sammenligning af priserne på erhvervskonti.