You are currently viewing En rundtur på verdens største fodboldstadions

En rundtur på verdens største fodboldstadions

Fodbold er en af de mest populære sportsgrene i verden, og fans strømmer til for at se deres yndlingshold kæmpe på banen. Men hvilke stadioner er de største og har plads til flest fans? Her er et kig på nogle af de største fodboldstadions i verden.

Camp Nou – Barcelona, Spanien

Som hjemsted for de spanske giganter fra Barcelona er det ikke overraskende, at Camp Nou er et af de største fodboldstadions i verden. Stadionet har en kapacitet på 99.354 pladser og er det største i Europa. Camp Nou har været hjemsted for Barcelona siden 1957 og har gennemgået flere udvidelsesprojekter i årenes løb for at give plads til flere fans. Den seneste renovering blev afsluttet i 2014.

Old Trafford – Manchester, England

Hjemstedet for engelske storklub Manchester United. Old Trafford er et af de mest berømte fodboldstadioner i verden. Stadionet har en kapacitet på 74.879 pladser og er det næststørste i England. Old Trafford er også kendt som “Theatre of Dreams”, og det er her, at Manchester United har spillet deres hjemmekampe siden 1910.

San Siro – Milano, Italien

San Siro er et af to fodboldstadioner i Milano, der huser to af Italiens største fodboldklubber – Inter og Milan. Stadionet har en kapacitet på 80.018 pladser og gennemgik en renovering forud for VM i 1990. San Siro har været vært for mange store begivenheder gennem tiden, herunder flere europæiske finaler.

Allianz Arena – München, Tyskland

Hjemstedet for den tyske storklub Bayern München. Allianz Arena er et af Europas mest moderne fodboldstadioner. Stadionet, der blev bygget til VM i 2006, har en kapacitet på 75.024 pladser og er det eneste i Tyskland, der er bygget udelukkende til fodbold.

Azadi Stadion – Teheran, Iran

Azadi Stadium i Teheran, Iran, er et af de største stadion i Asien med en kapacitet på 100 124 pladser. Stadionet blev oprindeligt bygget i 1973, men gennemgik en større renovering i 2003. Azadi Stadium er hjemsted for det iranske landshold samt to lokale klubber, Esteghlal og Persepolis.

Rungrado 1st of May Stadium – Pyongyang, Nordkorea

Rungrado 1st of May Stadium i Pyongyang, Nordkorea, er det største stadion i verden med en kapacitet på 150.000 pladser. Stadionet blev åbnet i 1989 og bruges til både fodboldkampe og andre sportsbegivenheder samt til kulturelle begivenheder som f.eks. koncerter. Rungrado 1st of May Stadium er hjemsted for det nordkoreanske landshold samt flere lokale klubber.

Disse er blot nogle få af de største fodboldstadions i verden. Hvis du er fan af fodbold, skal du sørge for at tjekke et af disse enorme stadioner ud på din næste rejse!

Du kan læse meget mere om stadions og fodbold på Coppadiem.dk.