You are currently viewing Derfor er kommunikation vigtigt i dit romantiske forhold

Derfor er kommunikation vigtigt i dit romantiske forhold

Der findes mange former for romantiske forhold, men fælles for dem alle er dette faktum: God kommunikation er helt uundværligt! De fleste kriser – store som små – kan undgås, når man forstår at tale sammen og give udtryk for tanker og følelser. Læs med her og lær hvordan!

Har du nogensinde oplevet, at dig og din partner kom op at skændes om noget fuldstændig ligegyldigt? Det kunne eksempelvis være, at der mangler kaffefiltre, at toiletbrættet ikke er slået ned, eller at den eller den anden kommer fem minutter senere hjem end aftalt.

I disse tilfælde tænker man som oftest: “Hvad i alverden skete der? Hvordan Søren kunne vi komme op at skændes om noget så fjollet?” Svaret er sandsynligvis, at noget gik galt i kommunikationen – og med god kommunikation kunne skænderiet nok også være blevet undgået!

Kommunikationen kan være ekstra svær i romantiske forhold

Hvis du er, eller har været, i et romantisk forhold, har du måske bemærket, at kommunikationen kan være ekstra udfordrende i denne relation. Det kan både være i et ægteskab, et kæresteforhold eller med en mere uforpligtende partner.

Når vi oplever, at kommunikationen er udfordret i det romantiske rum, kan det have noget at gøre med, at det er mere sårbart. Man har som oftest en anden intimitet med en romantisk partner end med andre relationer. Det betyder også, at der er noget andet, og mere, på spil. Derfor kan det sommetider virke meget skræmmende at kommunikere tanker og følelser.

God kommunikation med din romantiske partner

Men hvordan får man så kommunikeret på en god måde, så man undgår konflikter? Og hvad er god kommunikation overhovedet? Her er en håndfuld tips til, hvordan du etablerer en god kommunikation med din romantiske partner:

  • Første step er at være bevidst om, hvad du tænker og føler.
  • Når du skal kommunikere disse tanker og følelser, handler det om at blive på din egen banehalvdel.
  • Husk, at du selv er ansvarlig for, hvordan du opfatter din partner og de situationer, der opstår mellem jer.
  • God kommunikation vil altså sige, at du udtrykker dine tanker og følelser – samtidig med at du anerkender, at du selv er ansvarlig for dem.
  • Du skal altså ikke skyde skylden på din partner, og heller ikke på dig selv.

Fremfor at give nogen skylden handler god kommunikation om at få jeres tanker og følelser frem i lyset. På den måde kan I få mere forståelse og empati for hinanden, og dét gør det nemmere at styre udenom konflikterne.

Leder du efter en romantisk partner?

Måske har du endnu ikke en romantisk partner, men du drømmer om at prøve kræfter af med kommunikationen i tosomheden? I dag er der masser af steder, du kan finde en date, og de online muligheder er stort set uendelige.

Nogle vælger også at få en massage på Sjælland for at få stillet behovet for fysisk kontakt. Her finder du også mange muligheder online, og du kan eksempelvis bestille en massage i Rødovre, Lyngby eller Herlev.