You are currently viewing Dametøj behøver ikke at være kedeligt tøj

Dametøj behøver ikke at være kedeligt tøj

Dametøj behøver absolut ikke at være ikke at være kedeligt tøj. Grænserne for hvad damer kan gå klædt i og hvad de ikke kan, har forskubbet sig. Tiderne forandrer sig og grænser flyttes hele tiden. Dametøj er ikke længere kedelige kitler i kunststof og uldne strømpebukser, som det var på din bedstemors tid. En dame kan klæde sig i lige hvad der passer hende. Hun kan gå i lange kjoler eller jeans, uanset hvilken alder hun har.

Dametøj og tøj til unge piger

Der er en mode for børn og helt unge piger som måske ikke er dametøj. De super farvestrålende enhjørninger med flerfarvede regnbuer og en hel masse glimmer er måske mere velvalgt til meget unge piger end til voksne damer. Det har ikke noget med det at være dame at gøre. Det er et spørgsmål om at identificere sig selv som barn eller voksen. En pige der er blevet voksen kan gå i dametøj i alle afskygninger.

Drengetøj og pigetøj

Der findes jo i virkeligheden heller ikke drengetøj og pigetøj. På samme måde som der ikke findes dametøj. Uanset seksuel observans kan piger, drenge, mænd og kvinder gå i pink og marine blå, lige så tosset som det passer dem. Farver og stil er ikke længere bundet til køn og alder. Det gælder også dametøj. Damer bestemmer selv hvad de vil kalde dametøj og hvad de ikke vil kalde dametøj.

Tøj som er lækkert og giver god samvittighed

Tøj der er lækkert, er bare lækkert uanset om det er lavet som dametøj eller tøj til drenge. Det handler om hvordan vi har det i det tøj vi har på. Den lækreste skjorte du ejer, kan udmærket være en du har arvet af din søn. Det behøver slet ikke være dyrt dametøj, som du selv har købt i en butik med udelukkende dametøj.

Tøj du selv kan lave

Noget andet tøj som ofte får en særlig plads i vores garderobe, er det tøj vi selv har lavet, eller som en har lavet til os. Du kan lave meget tøj selv. hvis du også gerne vil spare lidt penge, kan du overveje at genbruge det tøj du har. Slidte bukser og skjorter har steder som ikke er slidt. Klip det slidte fra og gem resten, hver gang du smider tøj til genbrug. Inden du ser dig om har du en stor stak stof som kan syes om til alt muligt. Har du ikke fantasi til det helt store, kan du nøjes med at sy indkøbsposer og forære dem til alle i julegave.

Du bliver aldrig for gammel til at lære at strikke

Hvis din undskyldning for at lave dit tøj selv er at du hverken kan strikke eller sy, så er det verdens dårligste undskyldning. Det tager ikke ret lang tid at lære at strikke. Kan du strikke ret og vrang er du allerede nået langt. Det må gerne tage en hel vinter at strikke en pæn trøje, samtidig med at du ser serier på nettet. Ting der er lækre har ofte været længe under vejs.