Bliv klogere på forskellen mellem Bitcoin og Bitcoin aktier

Hvis du er i tvivl om, du skal investere i enten Bitcoin eller Bitcoin aktier, så kan du blive lidt klogere på forskellen mellem de to investeringer.  

De fleste kender efterhånden til Bitcoins. Når man gerne vil investere, finder man hurtigt ud af, at man ikke kan købe aktier i Bitcoins på samme måde som i et selskab. Netop fordi det er en valuta. Det er dog muligt at købe Bitcoin aktie. Bliv meget klogere på investeringer i en kryptovaluta. 

Det er fordele og ulemper ved at købe Bitcoins versus Bitcoin aktier. Det er blevet muligt at købe en bitcoin aktie gennem et svensk investeringsprodukt kaldet Bitcoin XBT, der følger Bitcoins kursudvikling.  

Bitcoin XBT er en Exchange Traded Note (ETN). ETN er et investeringsprodukt, som man kan handle på fondsbørsen. Den følger kursudvikling i et underliggende aktiv. Det kunne være råvarer, valutaer, aktieindekser eller enkeltaktier. I dette tilfælde med investering i Bitcoin XBT, så betyder det helt grundlæggende, at du investerer i et underliggende aktiv, der følger udviklingen på Bitcoin.  

Skal jeg købe Bitcoin eller Bitcoin aktier? 

Hvorvidt du skal købe Bitcoin eller Bitcoin aktiver kommer an på en række faktorer. Det afhænger af din investorprofil. Hvordan er din portefølje og din risikoprofil? Hvilken handelsplatform foretrækker du? 

Hvorvidt du skal købe Bitcoin eller Bitcoin aktier afhænger i høj grad af din foretrukne handelsplatform. De har forskellige kurtager, som vil afgøre prisen på din investering. Det kan derfor have betydning for dit endelige afkast om du køber Bitcoin eller Bitcoin aktier. For langt de fleste kan det bedst betale sig at købe Bitcoin end at købe Bitcoin aktier.  

Hvordan vil du gerne have investeringsprofil?  

Der er fordele og ulemper ved de to investeringer. En af de store ulemper ved at købe Bitcoin aktier fremfor Bitcoins er, at de følger den svenske børs’ åbningstider. Det vil sige, at du ikke kan handle, hvis Bitcoins pludselig tager et dyk. Hvis du handler med Bitcoins kan du handle alle døgnets timer.  

På den anden side er Bitcoin aktier mere sikre end Bitcoins. De følger selvfølgelig Bitcoins udvikling, men du skal ikke bekymre dig om selve opbevaringen og teknologien i Bitcoins.  

Hvad er din investeringsstrategi?  

Din investeringsstrategi har betydning for hvorvidt du skal investere i det ene eller det andet. Hvis du har en kortsigtet strategi, skal du investere i kryptovaluta. Men hvis du har en langsigtet strategi, kan det være en bedre idé at købe Bitcoin aktien. Man skal dog være opmærksom på, at der kan være nogle høje årlige gebyrer, som kan gå ind i sluge meget af dit årlig afkast.  

Bitcoin dele vandene 

Der er ingen, der kan fortælle dig, om det er en god idé at investere i Bitcoins. Der er meget delte meninger om emnet, hvor nogle mener, det er fremtiden, mens andre har spået kryptovalutaernes undergang. Det handler blandt andet om, at kryptovaluta som Bitcoin kræver helt utrolig meget strøm, og er derfor meget lidt miljøvenligt. Der er allerede flere firmaer, der har trukket sig ud af handel med Bitcoin af netop denne årsag.