You are currently viewing Bliv bedre til at kommunikere – leg med ordene

Bliv bedre til at kommunikere – leg med ordene

Det er en god idé at bruge ord og lege med ord hvis du vil blive bedre til at kommunikere. Det er hvad end formålet er at blive bedre til at holde taler, foredrag, netværke el. kommunikere med din familie og dine venner.

Leg med ord gør vi meget som børn, men når vi bliver voksne, så forsvinder det så småt. Det er er der ingen grund til at det gør, vi skal bare blive ved med ordlege og leg med ord.

Hvordan kan du lege med ordene?

Der er mange måder at lege med ord på, den nemmeste og mest ligetil måde er at rime med ordene. Det falder de fleste af os meget naturligt at gøre og derfor er det en god måde at blive bedre til at udtale ordene på og tale mere rent. Til dette kan du hente inspiration i en online rimordbog.

Udover denne nemme øvelse så kan du hjælpe dig selv med at blive bedre til at kommunikere med disse tiltag.

Ordlege

Ordlege er meget udbredt og et af de bedste eksempler på det er Wordfeud. Her træner du dit ordforråd og det kan være med til at udvide dit ordforråd, men du får ikke talt ordene. Her kan man i stedet benytte andre former for ordlege.

Du kan eksempelvis lege en ordleg hvor i vælger en kategori og så skal man skiftes til at sige en ting der passer i den kategori. Det kunne være kategorien ‘Bilmærker’, hvor i så skal skiftes til at sige et bilmærke indtil ingen kan flere.

Ordremser

Du kan øve dig på din udtale ved at sige sjove og svære ordremser. Et eksempel på dette kunne denne: Fem flade flødeboller på et fladt flødebollefad. Sig det hurtigere og flere gange efter hinanden for at blive bedre.

Dagens ord

Du kan også have et dagens ord for dig selv eller sammen med nogen. Det skal selvfølgelig være et fremmedord el. en anden form for ord der er med til at udvide dit ordforråd.

Jeg håber du kan bruge disse simple tips til at blive bedre til at kommunikere på det danske sprog.