You are currently viewing Kommunikation – vejen til det gode parforhold

Kommunikation – vejen til det gode parforhold

Kommunikation er noget af de vi lærer som det allerførste i livet. Evnen til at udtrykke os selv, og muligheden for at kommunikere med andre er sammen med evnen til at transportere os, det første et barn lærer. Desuden er vores kommunikation noget som vi gennem hele vores opvækst og senere voksenliv udvikler, tilpasser og bruger utrolig meget. Vores kommunikation er altafgørende indenfor vores skolegang, sociale kredse, karriere og ikke mindst kærlighed. En god, konstruktiv og gensidig kommunikation er således også et kerneelement i det gode parforhold.

Kommunikation er en kæmpe del af vores samfund, og selvom du måske ikke tænker over det, så er kommunikation grundlaget for så mange ting i vores liv og danner mange af samfundet sociale rammer. Hver gang du lytter eller læser til noget, indgår du i en form for kommunikation som påvirker dig på den ene eller den anden form.

Afstem med hinanden

Kommunikation er så stor en del af den menneskelige natur og sociale væremåde, at der således er mennesker der dedikerer hele deres karriere på at studere og lære alt hvad de kan om begrebet kommunikation. Kommunikation er således ikke kun et begreb der omhandler udvekslingen af ord, men indebærer også kommunikation via kropsbrug og den måde vores krop og ansigt indgår som en vigtig faktor i kommunikationen.

På samme måde spiller kommunikation en stor rolle når det kommer til vores sociale relationer, heraf familie og venner men også særligt i vores romantiske relationer. Hvis du gerne vil udvikle dig selv og skabe et godt grundlag for jeres forhold, så er det vejen frem. Uanset om I ser film, drikker et glas vin eller slår jeres casino spil op på tabletten, så er kommunikation grundessensen for, at et parhold skal lykkes.

Sådan kan du øve dig i at kommunikere bedre

Man kan snakke længe om kommunikation og den vigtighed den spiller i vores liv og vores samfund, men det ændrer ikke på vores egen evne til at kommunikere, som jo egentlig har den største betydning for os. Hvis du er interesseret i at dykke dybere ned i din egen kommunikation, vil du opdage at du kan lære utrolig meget om dig selv.

Den måde vi kommunikerer på og særligt hvorfor vi gør i særlige situationer, siger ofte noget om de følelser der ligger bag den måde vi handler på. Ved at undersøge og være nysgerrig på disse følelser, kan du i tilfælde hvor du gerne vil ændre på din kommunikation hjælpe dig selv til næste gang at ændre på dit mønster.

Kommunikation i forholdet

Er du i et forhold, og oplever du at du har svært ved at holde hovedet koldt i konflikter, kan det hjælpe dig hvis du forsøger at undersøge hvad der netop er årsagen til de følelser du føler, som i forlængelse af dette begrænser din kommunikation. Derudover handler det særligt i et partnerskab om at lytte lige såvel som at snakke, for på den måde at kommunikere på en åben og forstående måde, som viser at man lytter og forstår de behov som ens partner har. Desuden spiller kropssprog også en stor rolle og du kan forsøge at øve dig på at læse din partners kropssprog i givne situationer.