annonce

Pioner inden for ESG-rådgivning

Betalt artikel

NORD advise er en førende virksomhed inden for ESG-rådgivning, der arbejder for at hjælpe virksomheder med at integrere bæredygtighed i deres kerneaktiviteter. Med en holistisk tilgang hjælper NORD advise virksomheder med at forstå og implementere strategier, der forbedrer deres miljømæssige og sociale præstationer samt ledelsespraksis.

ESG: En introduktion

ESG (Environmental, Social, and Governance) er de tre hovedområder, som virksomheder vurderes på i forhold til deres bæredygtighed og etiske indvirkninger. Disse kriterier er vigtige for investorer, der ønsker at støtte ansvarlige og bæredygtige virksomheder.

Hvorfor ESG rapportering

ESG rapportering skal igennem transparens sikre ansvarlig virksomhedsadfærd og bæredygtig udvikling. Med transparens sikres rammer, der kan guide virksomheder mod at tage ansvar for deres miljømæssige påvirkning, sociale forhold og ledelsespraksis.

Hvilke virksomheder involveres først?

Til at starte med omfattes store virksomheder omfattet af regnkabsklasse C(stor) direkte af omfattende rapporteringskrav i form af CSRD. Disse virksomheder skal rapportere fra 2025, men allerede fra 2024 omfattes store børsnoterede virksomheder, dvs. virksomheder med mere end 500 ansatte. Med implementeringen af CSRD skal de omfattede virksomheder rapportere efter 12 underliggende standarder, de såkaldte ESRS standarder, hvoraf to er generelle og 10 er emnespecifikke. På EFRAGs arbejdsplan er udviklingen af yderligere branchespecifikke standarder med forventet offentliggørelse i 2025.

Fordelene ved ESG-implementering

Virksomheder, der fokuserer på bæredygtighed og transparens, oplever øget troværdighed, reduceret risiko og forbedret adgang til kapital. Investorer og forbrugere forventer i stigende grad gennemsigtighed og ansvarlighed fra virksomheder, hvilket gør ESG-rapportering afgørende.

NORD advises unikke tilgang

NORD Advise tilbyder en række services, herunder bæredygtighedsanalyser, CO2-regnskaber og udvikling af strategier for social ansvarlighed. Deres eksperter arbejder tæt sammen med virksomheder for at skabe skræddersyede løsninger, der opfylder specifikke behov og mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *