You are currently viewing Gør havearbejdet underholdende 

Gør havearbejdet underholdende 

Mange haveejere klager ofte over hvordan det kan være en trættende og kedelig opgave, at holde haven ren og i stand. Her er nogle tips til at gøre havearbejdet til en god og underholdende oplevelse hver gang.

Planlæg havearbejdet forud

Som i mange andre tilfælde, så er planlægning alfa og omega når det kommer ti noget arbejde der skal udføres. Det er også tilfældet med havearbejde. Du skal sikre dig, at du ved præcis, hvad du vil gøre, og hvordan du vil gøre det, inden du går i gang. På den måde undgår du ikke blot at begå fejl, men sparer også en masse tid.

Start med de rigtige redskaber

En anden vigtig ting, som du skal tage højde for før du går i gang med at anlægge en have, skal du sørge for at have alle de nødvendige redskaber. Der er ikke noget mere frustrerende end at skulle stoppe midt i havearbejdet, fordi man ikke har det rigtige værktøj til opgaven. Så gør din research, find ud af, hvilke redskaber du har brug for, og skaf dem, inden du går i gang.

Blandt de vigtigste haveredskaber finder du:

– En spade: til at grave og vende jorden;

– En rive: til at jævne jorden og fjerne sten;

– En hakke: til ukrudtsbekæmpelse;

– En vandkande eller en slange: til at vande planterne;

– En beskæresaks: til beskæring af buske og træer.

En hækkeklipper: til at holde styr på hække og buske.

Få noget hjælp

Hvis hvis du ikke er vant til havearbejde, eller hvis du simpelthen ikke har tid til at gøre det selv, kan du altid få hjælp. Du kan hyre en professionel gartner til at tage sig af din have for dig, eller du kan bede en ven eller et familiemedlem om at give en hånd med.

Tag dig god tid

En af de vigtigste ting at huske på, når man laver havearbejde, er at tage sig god tid. Hvis du forhaster dig, vil det kun føre til fejl, og du vil ende med en have, der ikke ser ud, som du ønskede det. Så tag dig god tid, nyd processen, og sørg for at gøre et godt stykke arbejde.

Hold en havedagbog

For at gøre opgaven mere interessant kan du eventuelt lave en ‘havedagbog’, hvori du efter hvert havearbejde skriver ned, hvad du gjorde, hvad der virkede og hvad der ikke virkede. På den måde kan du følge dine fremskridt og se, hvordan din have udvikler sig over tid.

Følg disse tips, og du er sikker på at have en god tid med havearbejde. Husk, at det vigtigste er at have det sjovt og hygge sig.