You are currently viewing Forfatterspire? Gode råd til dig der gerne vil skrive en bog

Forfatterspire? Gode råd til dig der gerne vil skrive en bog

At skrive en hel bog kan være en skræmmende opgave, især for nye forfattere. Det kræver hårdt arbejde, ekstrem ambition og intens disciplin.

Selv for succesrige forfattere af bestsellere kan den sværeste del af skriveprocessen være at sætte sig ned for at skrive den første side. Hvis du tager det et skridt ad gangen, er det dog et opnåeligt mål at skrive en bog. Husk at du også skal bruge en god kuglepen, når du skal skrive en bog. En dårlig en af slagsen kan være for tør eller for våd.

Dette skal du overveje, før du skriver en bog

Uanset om du er en bestsellerforfatter, der arbejder på din næste bog, eller en førstegangsforfatter, hvis mål er selvudgivelse, er der et par vigtige spørgsmål, du skal stille dig selv, før du begynder at arbejde med din bogidé.

  • Har du tid og mental energi til at forpligte dig til at skrive en hel bog? Du bør være villig og i stand til at holde dig til en daglig skriveplan og ofre andre sysler i skriveprocessen.
  • Er du parat til at udvikle potentielt ukendte færdigheder, såsom selvredigering og omskrivning? At skrive en ny bog vil ofte afsløre dine styrker og svagheder, og der vil blive brugt meget tid på at forfine disse færdigheder.
  • Har du en grundlæggende forståelse af dine hovedpersoner, plot eller emne? Du behøver ikke at have det hele løst, men det er nyttigt at have en rimelig idé om formen og retningen af ​​din bog, før du selve skrivningen begynder.

Sådan gør du

Når du har skåret tiden ud og overvejet dit plot og karakterer, kan selve bogskrivningen begynde. Ved at følge disse trin-for-trin skrivetips vil du hjælpe dig med at skrive din egen bog:

Etabler et konsekvent skriverum

Hvis du skal skrive en god bog, har du brug for et godt sted at skrive. Det behøver ikke at være et lydtæt værelse med en fantastisk udsigt. Alt du virkelig har brug for er et roligt sted fri for forstyrrelser, hvor du konsekvent kan få skrevet godt. Uanset om det er et hjemmekontor, din sofa eller en kaffebar, skal miljøet, hvor du arbejder, give dig mulighed for at fokusere, uafbrudt, i timevis ad gangen.

Udvid din bogidé

Måske ved du allerede præcist, hvad din bog handler om, eller måske forsøger du at vælge mellem en million forskellige store ideer. Måske har du bare et billede til bogomslaget. Uanset hvad, for at stille dig selv et par enkle spørgsmål, før du begynder at skrive. Hvad handler min bog om? Hvorfor er historien interessant eller vigtig? Hvad tiltrak mig i første omgang ved denne idé? Hvem vil gerne læse min bog? Hvis du stadig leder efter en bogidé eller kæmper med skriveblokering, så prøv at bruge skriveprompter for at komme i gang.

Skitsér din historie

Gode ​​forfattere bruger masser af tid på at skitsere, før de skriver bøger. Skitser kan være detaljerede kapitler eller simple beatark, hvor hvert afsnit af bogen er plottet ud. De kan være visuelle kort, der fungerer som en grafisk repræsentation af, hvor din bog er på vej hen. Uanset din metode er det vigtigt, at du har en køreplan for dine fremtidige skrivesessioner.

Skal du bruge billige kuglepenne så tag et kig her.