You are currently viewing 6 fødevarer, der er gode for din hud  

6 fødevarer, der er gode for din hud  

Vi ved alle, hvor vigtige næringsstoffer er for vores sundhed. Dårlige spisevaner kan føre til overdreven vægtøgning, skader på organer og forstyrrelse af stofskiftet. Et af de organer, der påvirkes af mad, er vores hud på både kroppen og i ansigtet.

Vores kost påvirker alt ved vores hud – fra vores huds glans til den tidlige eller sene aldring, hvilket kan være med til at give smilerynker og bekymringsrynker i ansigtet. Så lad os se nærmere på, hvad vi skal inddrage i vores kost for at forskønne huden og opnå en glansfuld og strålende hud, som alle drømmer om.

Fødevarer vores hud godt kan lide

Fed fisk

Fed fisk som laks og makrel indeholder omega-3 fedtsyrer, som er meget vigtige for at bevare hudens sundhed. Omega-3 er meget vigtigt for huden, fordi det hjælper med at holde huden smidig og fugtig. Ved mangel på omega-3 kan du opleve tør hud.

Avocado

Avocado er en af de fødevarer, der forskønner huden. Avocado indeholder mange sunde olier, der er gavnlige for huden. Indtagelse af disse olier er meget vigtigt for både kropssundhed og hudsundhed. En undersøgelse af kvinder viste, at højt fedtindtag – især de sunde fedtstoffer i avocadoer – var forbundet med mere smidig hud.

Tomat

Tomat, som er en af de fødevarer, der forskønner huden, er en komplet C-vitaminbombe, og derfor vigtig kilde til dannelse af kollagen, hudens vigtigste protein. Foruden C-vitamin, indeholder tomat betacaroten, lutein og lycopen som beskytter huden mod solskader og hjælper med at forhindre rynker.

Mørk chokolade

Du vil ikke tro det, men chokolade er det næste punkt på listen. Kakao, råvaren til chokolade, er nemlig meget rig på antioxidanter. Men jo mindre forarbejdet kakaoen er, jo mere gavnlig er den. Derfor er det meget mere gavnligt for huden at foretrække mørk chokolade der har mindre forarbejdning og mere end 70% kakaoindhold.

Valnød

Valnød, som anbefales at indtage regelmæssigt da det er godt for hjernens udvikling, er en af de fødevarer, der forskønner huden. Valnødder indeholder essentielle fedtsyrer, som ikke produceres af vores krop, men som vi har brug for. Den er rig på både omega-3, som beskytter mod betændelse i hud og krop, og omega-6, der beskytter huden mod sår og betændelse.

Broccoli

Broccoli, en af de fødevarer, der forskønner huden, er et lager af vitaminer og mineraler. Især zink, A-vitamin og C-vitamin er meget vigtige for hudens skønhed – og det er alt sammen noget, som broccoli er rig på.