You are currently viewing Familieforøgelse: Gode råd til god kommunikation

Familieforøgelse: Gode råd til god kommunikation

Bleskift, babymos og bleskift. Der er enormt mange gode ting med en familieforøgelse, det er noget helt særligt. Men der opstår også en masse nye situationer og helt sikkert også en masse træthed. Der er nye udfordringer og praktiske gøremål, som I som par skal lære at klare sammen.

Koden til at klare især den første tid med en nyfødt er god kommunikation.

Hvem klarer hvad hvornår og hvorfor?

At blive forældre er en livsomvæltende situation, der kombineret med manglende søvn og overskud for mange kan blive en udfordring for parforholdet. Her er det vigtigt, at I husker på at få kommunikeret. Både om praktiske ting, som hvem der går ud med skraldet og skifter den næste ble, men også de mere personlige ting, som hvordan dagen har været og om der er noget, en af jer har brug for.

Det kan gøre en verden til forskel, at I husker at få snakket med hinanden. Det kan hjælpe jer til at passe godt på hinanden, i en tid der kan være udfordrende for både mor og far, men især også til at huske på, at I er en team, der skal og kan klare tingene sammen.

En hjælpende hånd

I en travl børnefamilie, måske med en nyfødt, går tingene stærkt. Måske kommer mødregruppe, sundhedsplejersken eller andre barselsbesøg? Oven i alle de nye opgaver, både som besøg og bleskift, er der stadig alle de almindelige opgaver.

Hertil kan det være virkelig givende at købe det rigtige udstyr, der kan hjælpe jer i hverdagen. Det kan være en smart babyalarm, en barnevogn eller noget tredje. På mammashop.dk finder du et stort udvalg af babyudstyr og stort set alt til mor og baby. Det kan give plads til mere overskud og tid til voksen-snak.

Hvordan har din dag været?

Kommunikation er en smukt ord, der faktisk også dækker over helt almindelig hverdagssnak. Men hverdagssnak kan, i en familie med en nyfødt, være virkelig vigtig. Bare det at spørge, hvordan den andens dag har været, kan åbne for vigtige samtaler og gensidig forståelse. Det kan også være baggrunden for, at I sammen kan fejre de gode dage og sammen trøstes over de svære dage.