Tips og tricks til “gør det selv” havearbejde 

Havearbejde er for mange et forglemt punkt ved en boligs vedligeholdelse, da det både kræver tid og kontinuerligt arbejde for at holde det pænt. Havearbejde behøver dog hverken være en langsommelig eller kedelig proces, men kan ved hjælp af de rette værktøjer og råd, komme til at summe af liv og farverig blomstring. 

I en travl hverdag hvor både arbejde og pligter skal passes, er det ikke altid at der også er tid til at få ordnet haven, slået græsset, og plantet nye blomster. Haven forfalder ligeså stille, og inde for få år, bliver den trist og kedelig at se på. Der findes heldigvis mange tips og tricks til, hvordan man uden det store omkostninger, kan komme haven til livs, og skabe fornyet værdi i hjemmet. 

Fliserens 

De fleste haver består af både fliser og en forlænget græsplæne. Med årene har fliser en tendens til at blive misfarvet af både skidt og snavs, men også alger eller andet ukrudt, der samler sig, kan ødelægge det æstetiske udseende. Blot ved tilkøb af fliserens Sjælland, vil man være i stand til at få bugt med dette inde for ganske få minutter. 

Nye blomster 

Blomster skaber både farve og liv til haven og udgør derfor en væsentlig rolle, hvis man ønsker en indbydende og inspirerende have. Online findes der mange forskellige inspirationssider, der guider og illustrerer, hvordan man kan skabe fine blomsterbede i alverdens afskygninger, samt hvilke blomsterkombinationer der går godt med hinanden. 

Er man ikke født med grønne fingre, kan det være en fordel at investere i blomster og planter, der ikke kræver den store indsats. Derudover kan man i stedet for blomster vælge at plante frø, og derved skabe sin egen lille urtehave bestående af alt fra gulerødder til rabarber og jordbær. 

Byg nyt 

Mange ting kan klares blot ved hjælp fra en sav og noget ordentligt træ. Har du længe drømt om en ny terrasse, måske et fuglehus eller et mindre havebord? – Gamle paller og nedlagt træ, er oplagt til dette formål, og med de rette mål og vejledning kan man virkelig skabe nogle veludførte værker. Værker, der skaber noget helt nyt til haven, og ikke behøver koste flere tusinde af kreere. 

Ukrudtsbrænder 

Et vidundermiddel, som sparer dig for flere timers hårdt arbejde med fjernelse af ukrudt, er en ordentlig ukrudtsbrænder. Hermed behøver du ikke ligge på knæ i flere timer for at fjerne hver enkelt lille græsstrå, mos eller andet, der stikker op fra jorden, men man kan ganske enkelt brænde det væk.