You are currently viewing 5 ting du ikke vidste om astrologi

5 ting du ikke vidste om astrologi

Astrologi defineres ofte som en tro på, at astronomiske fænomener som for eksempel stjernernes placering på himlen har en direkte indflydelse på vores liv og på vores personlighedstræk. For dem, der tror på astrologi, kan stjernetegn dertil fortælle os en hel masse om, hvem vi er, og hvorfor vi gør, som vi gør. Læreformen er i dag ganske velkendt. Men hvor meget ved du egentlig om astrologi? Vil du vide mere om astrologi? Eller søger du blot et sted, hvor du jævnligt kan finde dine horoskoper? Få mere info her om vædderens stjernetegn.  

Astrologi havde sin oprindelse i Babylon 

Den form for astrologi, som vi kender til i dag, havde sin oprindelse i oldtidsbyen Babylon omkring 4.000 år f.Kr. Babylons indbyggere brugte en stor del af deres tid på at observere og notere stjernernes og planeternes bevægelser og placeringer, og de lagde fundamentet for den form for astrologi, der senere blev overtaget af de hellenistiske grækere. 

Månen har en indflydelse på dit humør 

De fleste af os tænker ikke specielt meget over månen i vores dagligdag. Men astrologiske undersøgelser viser faktisk, at månen kan have en direkte indflydelse på dit humør. Når månen er fuld, vil mange mennesker være tilbøjelige til sentimentalitet, nostalgi og lettere irrationel opførsel. Det er ikke for ingenting, at det engelske sprogs udtryk for en sindssyg person er ‘lunatic’. 

Hvert stjernetegn associeres med ét af de fire elementer

Udover at have et stjernetegn har alle mennesker også et element. Er du for eksempel skorpion, krebs eller fisk i stjernetegn, er vand dit element, og så vil du ifølge astrologerne have tendens til følelsesmæssig og meget familieorienteret opførsel. For mennesker med ildens element, altså væddere, løver og skytter gælder det, at de ofte opfører sig aktivt, dynamisk og temperamentsfuldt.  

Astrologi afskrives af moderne videnskab 

Selvom det langt fra er unormalt at tro på astrologi, har astrologi længe været afskrevet af den moderne, naturvidenskabelige videnskab. Moderne videnskabsfolk argumenterer ofte, at astrologi aldrig har vist sig egentlig at kunne give en eksakt viden om universet, og at astrologi derfor ikke har nogen videnskabelig værdi. 

Du kan uddanne dig i astrologi 

Trods astrologiens grundlæggende status som en pseudovidenskab findes der faktisk steder, hvor du godt kan uddanne dig i astrologi. Kepler College for Astrological Education, som ligger i Seattle, Washington, tillader dig at tage en fire år lang uddannelse inden for feltet.