You are currently viewing 3 tips når du skal på kør-selv ferie med hund for første gang

3 tips når du skal på kør-selv ferie med hund for første gang

Skal du ud at køre langt med din hund for første gang, har vi her et par tips til dig, som kan hjælpe dig og din hund til en bedre tur.

Find din nye orange kedeldragt her.

Hold rigeligt med pauser

For det første kan det være en rigtig god idé at planlægge en masse pause i løbet af din tur. Din hund har brug for at komme ud og tisse, og hvad den eller skal af med, og så er det også en oplagt mulighed for den at få noget vand og måske noget at spise. Din hund er jo vant til, at den bare kan gå hen til vandskålen, når den er tørstig. Det er ikke på samme måde muligt under en køretur, så det er vigtigt med rigeligt pauser.

Træn din hund i at køre i bil i længere tid af gangen

Hvis du har mulighed for det, kan det også være en rigtig god idé at øve de lange køreture med din hund. Det er klart, at du ikke kan øve at køre hele vejen gennem Europa, men du kan øve at køre længere ture på et par timer af gangen. Så kan din hund vænne sig til at være i bilen, hvis den ikke allerede er det, og den bliver vant til pauserne og forholdene i så mange timer.

Find termodragt børn her.

Du kan ikke køre lige så langt, som du måske plejer

Det er også vigtigt at huske på, at du, nu hvor du har hund, ikke kan køre lige så langt ad gangen, som du måske plejer at gøre. Din hund kræver lidt mere opmærksomhed, herunder også førnævnte pauser, så du skal måske bruge en ekstra dag til at komme frem til din destination, end du plejer at gøre. Så det er godt lige at planlægge med lidt mere køretid, når du nu skal til at køre afsted med din hund også. Dog er der gode chancer for, at din hund hurtigt lærer at køre i bil, og så bliver køreturen let som en leg for den.