You are currently viewing 10 forslag til indretning til at pifte dit hjem op

10 forslag til indretning til at pifte dit hjem op

Uanset om du bor i en lille lejlighed eller et stort hus, kan du gøre dit rum til dit eget med noget kreativt interiørdesign. Du behøver ikke at være ekspert for at skabe et smukt og indbydende hjem; det eneste du behøver er lidt inspiration. Her er 10 forslag til indretning, der kan hjælpe dig i gang:

1. Tilføj noget grønt: Planter er en fantastisk måde at skabe liv i ethvert rum på. Hvis du ikke har en grøn tommelfinger, skal du ikke være bekymret – der findes masser af muligheder med lav vedligeholdelse, f.eks. sukkulenter og kaktusser.

2. Inddrag farver: Vær ikke bange for at eksperimentere med farver! En lille smule farve kan være med til at lyse et rum op. Mal en accentvæg, tilføj nogle farverige puder, eller hæng nogle kunstværker op med stærke farver.

3. Inddrag tekstur: Tænk på at inkorporere træ, sten, metal, glas og stof på forskellige måder. Sæt f.eks. et sofabord i træ sammen med en lampe i metal og en sofa i stof.

4. Leg med mønstre: Bland og matche mønstre er en god måde at tilføje visuel interesse til ethvert rum. Sørg bare for ikke at gå for vidt – for mange mønstre kan være overvældende. En god tommelfingerregel er at bruge højst tre forskellige mønstre.

5. Skab fokuspunkter: Hvert rum bør have et eller to fokuspunkter, som er de elementer, der trækker øjet til sig, når du først træder ind i rummet. Almindelige fokuspunkter er bl.a. pejse, store vinduer og statement-møbler.

6. Gør det personligt: Giv dit rum personlighed med fotos, souvenirs og andre personlige ting. Det vil få dit rum til at føles mere som et hjem.

7. Få styr på tingene: Rod kan få selv de mest stilfulde rum til at føles kaotiske og uindbydende. Sørg for at holde overfladerne ryddelige og opbevaringsområderne ryddelige for at skabe et roligt og fredfyldt miljø.

8. Indfør metalliske farver: En lille smule glans kan være med til at få et rum til at føles mere luksuriøst. Indarbejd metallics gennem belysningsarmaturer, hardware, tilbehør og endda malingsfarver.

9. Tænk vertikalt: Hvis du arbejder med begrænset gulvplads, så tænk på måder at udnytte vertikale overflader på også. Hæng gardiner højere end vinduesrammen for at få lofterne til at virke højere. Installer hylder for at udstille fotos, bøger og andre nips. Brug spejle for at reflektere lyset og give illusionen af mere plads.

10. Luk det naturlige lys ind: En af de nemmeste (og billigste!) måder at forbedre dit hjem øjeblikkeligt på er ved at lukke mere naturligt lys ind. Åbn gardiner og persienner i dagtimerne for at udnytte sollyset. Hold vinduerne rene så de ikke blokerer for lyset. Overvej at installere ovenlysvinduer for at få en ekstra dosis solskin.

Med disse 10 forslag til indretning er du på vej til at skabe et stilfuldt og indbydende hjem, der afspejler din unikke personlighed perfekt! Find flere indretningstips på www.lyshuset.dk.