You are currently viewing 10 firmaer der producerer køkkenmaskiner – og historien bag dem

10 firmaer der producerer køkkenmaskiner – og historien bag dem

1. KitchenAid

KitchenAid blev grundlagt i 1919 og er en af de førende virksomheder inden for køkkenudstyr i verden. Virksomheden producerer en bred vifte af apparater, herunder opvaskemaskiner, køleskabe, ovne og meget mere. KitchenAid er kendt for sine kvalitetsprodukter og innovative designs.

2. GE-apparater

GE Appliances er et datterselskab af General Electric Company. Virksomheden blev grundlagt i 1901 og er en af de ældste virksomheder inden for køkkenudstyr i USA. GE Appliances fremstiller en bred vifte af apparater, herunder køleskabe, opvaskemaskiner, ovne, komfurer og meget mere.

3. Whirlpool Corporation

Whirlpool Corporation er en amerikansk multinational virksomhed, der designer, fremstiller  og markedsfører en række forskellige husholdningsapparater. Virksomheden blev grundlagt i 1911 og har hovedkvarter i Benton Harbor, Michigan. Whirlpool Corporation driver flere mærker, bl.a. KitchenAid, Maytag og Amana.

4. Frigidaire

Frigidaire er et datterselskab af Electrolux, der bl.a. er kendt for vaskemaskiner og den måske billigste airfryer, og en af de førende virksomheder inden for køkkenudstyr i verden. Virksomheden blev grundlagt i 1918 og har hovedsæde i Stockholm, Sverige. Frigidaire fremstiller en bred vifte af apparater, herunder køleskabe, opvaskemaskiner, ovne og meget mere.

5. Bosch

Bosch er en tysk multinational virksomhed, der designer, fremstiller og markedsfører en række forskellige husholdningsapparater. Virksomheden blev grundlagt i 1886 af Robert Bosch og har hovedkontor i Stuttgart, Tyskland. Bosch driver flere mærker, bl.a. Siemens og Thermador.

6. LG Corporation

LG Corporation er en sydkoreansk multinational konglomeratvirksomhed. Virksomheden blev grundlagt i 1947 og har hovedkvarter i Seoul, Sydkorea. LG Corporation driver flere virksomheder, herunder elektronik, kemikalier og telekommunikation.

7. Samsung Electronics

Samsung Electronics er et datterselskab af Samsung Group og en af de førende virksomheder inden for køkkenudstyr i verden. Virksomheden blev grundlagt i 1969 og har hovedkvarter i Suwon, Sydkorea. Samsung Electronics fremstiller en bred vifte af apparater, herunder køleskabe, opvaskemaskiner, ovne og meget mere.

8. Panasonic Corporation

Panasonic Corporation er en japansk multinational elektronikvirksomhed. Virksomheden blev grundlagt i 1918 og har hovedkvarter i Kadoma, Osaka, Japan. Panasonic Corporation fremstiller en bred vifte af produkter, herunder apparater, bildele og elektroniske komponenter.

9. Haier Group

Haier Group er en kinesisk multinational virksomhed inden for forbrugerelektronik og husholdningsapparater. Virksomheden blev grundlagt i 1984 og har hovedkvarter i Qingdao, Shandong-provinsen, Kina. Haier Group driver flere mærker, bl.a. Casarte og GE Appliances.

10. Midea Group

Midea Group er en kinesisk multinational producent af hvidevarer. Virksomheden blev grundlagt i 1968 og har hovedkvarter i Shunde, Guangdong-provinsen, Kina. Midea Group fremstiller en bred vifte af hvidevarer.